Wednesday, December 22, 2010

makan macam hape je....

maaaakkk aaiihhhh!!!! pagi ni dgn azam yg cekal, aku p amik scale.. and timbang..
sekali amik koo.. 2 kilo aku gain.. ni dah nazak ni.. mana x nazak, even aku duduk, dah mula rasa sengkah, penuh giler perut ni.. aku pun dah x sanggup nk tgk diri sendiri lagi dah.. kalau boleh tidor pakai baju lengan panjang ngn track bottom.. xmahu siapa2 tgk keadaan menyedihkan itu..

kawan aku tanya.. best sangat ke kawin sampai seronok,senang hati, makan banyak.. giler ko , kata kawin x seronok.. seronok la kan.. ko bangun pagi, perkara pertama ko nampak laki ko.. sat lagi tgh tidur, berlaga hidung laki ko cium ko skali.. ok too much info.. seronok tu mmg seronok.. but the thing yg menjadikan aku kembang, sbb aku dah x risau pasal "eh.. ni makan byk sangat ni, muat ke baju kawin aku sok".. haha betul kan.. padahal, lepas kawin ni, ko makan byk, bertimbun je baju keje ko x muat dah.. last resort g keje pakai baju kurung..

ni mama aku plak cakap.. dari gaya makan.. mcm dah makan utk dua.. ok.. mereka sudah mula la tu.. tp mak ok je.. dgn cool nya aku jawab belom lagi kot.. ni aku pasti 100%.. sbb aku ngn laki aku punya cite la... oh, i think my SIL dah preggy..sudah muntah2, loya2... serious x sabar aku tunggu 9 bulan.. cousin aku pun dah x brapa nk baby dah.. dah besar, xmo org pegang dah..cess.. penat2 aku drive dr rmh ke klang sbb nk main agah, cium ko beribu kali, bila sampai.. tgk kak yong dier pun xmo... biasa budak Irham nih..

pregnant? x mungkin kot.. tp aku gigih gak g beli pregnancy test kit.. hahah .. kemaruk nk ngandung kot.. sedeh ko noks.. hahaha... aku pun x buang test kit tu.. letak kt dalam bilik sebelah pintu.. mak aku ada ternampak.. ada dua line.. eksited je tanya, "pregnant ke.. nampak positip tu".. hahah, mama aku lagi kemaruk..

bila org tegur mcm tu, dah mmg satu petanda yg memerlukan penyelesaian.. azam mahu beli kasut sukan baru, dan pergi bersenam (sungguh hangat2 tahi kambing).. dah lama kot aku dok pakai kasut sukan yg ada tu.. jgn memain.. duit gji pertama tu.. tu la yg aku usung pakai masuk fun run, jadi pemain import utk bola jaring Kampung Bukit Porah.. sayang nk buang..

sapa mahu ikut aku p jogging.. jom ar weh.. reramai, baru best sikit nk lari... kalau ada 14 org mau ikut aku.. apa kata kita main netball.. aku dah gigil nk main netball ni.. ada sapa2 berminat.. jom jom..

p/s : teringat jiran aku cakap.."lepas ni kita tgk siapa yg ngandung dulu.. kakak or adik ipar".. cess ko igt ini contest ke.. hawau betul...

15 comments:

Queen4ADay said...

bahaha..contest??=p

ElyaElmo said...

contest2 bagaiiii...hahaah

yUmIe said...

mmg hawau jiran kamu zaila..haha.xpe klu ade rezki x kemane kn??

Mawar misswateva said...

ezaila.. i xkawen lg da naik 4 kg cmno tuu??xde plak takut2 x muat baju kawin ke ape tau..tak tahu la bile nk sedar diri ni haaa..=p

Mawar misswateva said...

ezaila.. i xkawen lg da naik 4 kg cmno tuu??xde plak takut2 x muat baju kawin ke ape tau..tak tahu la bile nk sedar diri ni haaa..=p

Xora said...

Pencapaian terhebat saya selepas sebulan lebih kawin?? + naik 5 kg :D..

Xora said...

Oh ye, pandai kan lemak ni cari masa utk menjadi lemak tepu dipeha T.T

thezaila said...

Q4D --> tu la.. kalau menang, dapat hadiah apa pun x tau..


elya --> pandai kan derang cipta kontes sendiri..

yumie --> nk dibahasakan sorang2, derang dah pangkat mak dh.. kang kecik hati, p canang satu taman, kata akukurang ajo.. cesss..


mawar --> no worries, kamu ada masa panjang lagi.. start sikit2 sekarang nih.. =)

xora --> 5 kilo..? xpe.. x lama lagi sampai la saya ke angka itu.. ooo yes... lemak di peha, dah macam ada orange peel dah rupa nya peha i ni, you... ngeeeee

farahfatihah said...

laling..positip ke? ish konpius aku baca entry ni noks hehehehe jom2 aku nak ikut p men bola jaring lama xmenjaring dah ni huhuhu

thezaila said...

farah fatihah --> x positip.. lepas 5 min, mmg negatif.. tp bila dok biar je test kit tu mcm tu for a few days..terus naik double line.. tp bacaan tu dah x valid dah..

babe.. serious ke u nk main netball ni.. i ada satu kawan.. campur u dah 3.. best best

eila said...

hahaha.... mati2 i ingat u dah pregnant... baru nak wish... mari kita tgk sapa yg pregnant dulu...samalah i dah naik 5 kilo

thezaila said...

xde la noks.. kalau aku pregnan.. aku cite pasal baby stuff dah.. korang musti muak, xmo dtg blog ni lagi.. hahahah..

PurPLe LaDy AiFA said...

nak men netball!!! sukaaa sgt. tp kalo nak men, kne turun KL ke? hiks.

hana yoriee said...

hahahaha..lawak baca post zaila..yg line last skali tu sama ngan ape yg member hana pesan ms majlis kitorg hrtu..

dia ckp.." pasni kite leh lumba tgk sape mantap"..cesss...tergelak terbahak2 hana ngan jai..=p

thezaila said...

lady aifa --> hehe.. turun kl la you.. best sikit. sbb ramai kt sini..jom jom main netball

hana yorie --> heheh.. tu la.. mcm race/competition plak... terus mak pressure nnt..