Monday, December 13, 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah


Jumaat lepas.. en hugo ada farewell dinner. and knowing him will be home around 10pm, terus mintak izin mahu tgk wayang with my SIL.. huhuhu.. sungguh cepat aku buat plan..

and since cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah baru kuar a day after, and mcm menariks.. terus book cite ni.. before i could say anything bout this movie.. ok, mahu angkat 2 thumbs up..

pepagi jumaat.. beli tic.. ok banyak lagi seat.. ptg, bila masuk panggung tu, almost full house ye. sampai ke barisan depan pun orang sanggup beli tic n tengok..

and personally i think this movie is better compare tu Ngangkung.. in fact, lebih best dari ngangkung kali 49 kali ganda.. sorry ngangkung fans.. ok aku eksejeret sket.. hahhah

sinopsis sikit ek..
cerita pasal dak Hussin(awie) ni, pergi ke Singapura, nk cari keje. almaklum la, dier xde SPM (as mentioned in Zzombie Kampung Pisang).. maka beberapa setelah beberapa bulan Husin ke Singapura, dier telah memutuskan pertunangnan dgn Cik Nin (Umi Nazeera). alasannya, dier nk berjaya dulu, baru nk kawin ngn Cik Nin. Lepas 3 thn di Kota Singa, Husin pun balik la ke Kampung Pisang. Tp Jiran nya Kak Limah berperangai pelik. Bila selidik punya selidik, di rmh mak limah, mereka terjumpa mayat yg sudah reput. Selepas itu timbulkah pelbagai perkara pelik terjadi di kampung mereka..

nk tau ending. harus la korang p panggung dan tgk kan..

review.. haha.. aku mahu bagi review..mampu ke.. ?
memula.. masa nk start cite tu.. aku dah tergelak dah.. pada screen yg pertama, yg mana hanya memaparkan tajuk dan sedikit audio.. aku dah tergelak.. hebat kan?? jarang2 kita jumpa cite yg kelakar, yg boleh buat penonton ketawa pada first screen.. ok, bukan tahap lawak aku berada pada paras tumit kaki, in fact the whole hall was laughing..

sarat dgn banyak sindiran.. dan cara dier letakkan sindiran itu dgn cara yg humor, tp makan dalam.. kalau org pergi tgk, padang skrin gelak sampai kering gusi, tp x pk.. mmg x dapat apa la kan.. cth nya..

pak cik : semenjak ada nya hantu kak limah ni, isteri saya dah takut dah nk keluar menjual ikan pada subuh pagi.. kalau isteri saya x keluar menjual ikan,mcm mana dier nk sara keluarga saya.. cuba tok pikir.

tok ketua : kamu je lah yg pergi menjual ikan..

baca, mcm x kelakar... but they way they wat this play sumpah kelakar..
sinis kan.. zaman skang ni, ramai je isteri2 yg keluar bekerja mennyara keluarga. yg suami, duduk rmh gentel telur.. oppsss...

ni bukan sambungan dari cerita Zombi Kampung Pisang, tp cerita nya masih berkisah di Kampung Pisang. Muka lama yg dikekalakn, watak Husin, Yusof (penari kebudayaan yg lembut), ketua kampung (Zami ismail) dah Pak Jabib. muka baru, ada lah Johan Raja Lawak n Umi Nazira.. yg lain aku x kenal.. huhu

aku nk bagi 5 bintang utk cerita ni.. and x kisah nk tgk lagi.. kali ni nk bawa en hugo plak..

p/s : en Hugo, please make urself available this coming friday..

9 comments:

O Ena O said...

yeke nie? sbb sy plan nk belanje my bff tgk cite HKLBR nie sabtu nie...
harap2 mybff suke sbb die suke tgk cite omputeh..tipikal org mesia kan..huhuhuu...

saya lg teruja nk nengok cite..huhu..x sabo rasenye! terima pn zaila krn bg review psl HKLBR nieh yer...

Nad Nazira said...

nak tengok citer nih last weekend tapi sumer pun full book. :(

ElyaElmo said...

mcm ramai jee kata citer bestt.....elya dgr tajuknye mcm tak berapa gemar jee..kene gi tgk niiii hahaha

thezaila said...

Ena --> try bawak kawan u p tgk dulu.. mmg kelakar habis.. =)

nad --> betul u.. kena beli awal2... hari tu, i beli online awal pagi.. banyak seat lagi..

elya --> it happen to me masa nk tgk cite zomnie kampung pisang.. bila dah tgk kt panggung lawak gel... since ni mcm ala2 sequel cite ZKP.. maka terus p tgk.. and x mengecewakakn.. =)

shark said...

hahhahahah..;p

farahfatihah said...

huhu mmg best kan!!!

eMMe said...

seram2 kelakar....sempat ke tgk wayang nih..isk..iskkk.....

thezaila said...

shark --> hahhaha.. gelak guling2

farah fatihah --> mmg best

emme --> sempat sempat... moh kite..

Anonymous said...

Hi everyone! I'm from London but am living in Berlin at the moment.
Gotta love this forum!


____________________________________
[url=http://stephetteh.wordpress.com/]Barrater is my life[/url]