Monday, December 27, 2010

Craving for M.A.C.A.R.O.O.N.S



Dah 2 3 bulan aku dok craving, nk sangat makan macaroons ni..
apa itu macaroon?
The word macaroon is applied to a variety of light, baked confections, described as either small cakes or meringue - like cookies depending on their consistency. The original macaroon was a "small sweet cake consisting largely of ground almonds" similar to Italian or Moroccan ameritti.

source : Wikipedia


idak le mak feeling Eropah sangat maka, terus nk craving makan macaroon nih.. sbb hari tu ternampak la gambar benda alah ni..serious comel... hahaha.. nampak comel je, semua aku nk try.. janji halal (wajib!), nampak comel, tiada unsur buah2an mahupun sayur.. aku mahu try... oppsss, did i mention that i am a carnivore.. mana gua makan buah n sayur.. hahaha..

layan kan aja gambar macaroon yg aku google.. sebarang rasa craving, meleleh air liur, kecur, sila tanggung sendiri.. huhuhu

ada berbagai bagai kaler u.. mak sooka FINK!!

WHOOOHOOOOO... dah mcm tower dah aku tengok..



kalau nk dijadikan sebahagian dari menu candy buffet pun ok gak..

p/s : dah lama mengajak en Hugo p makan benda alah ni.. x berkesempatan ok.. maka.. ada sesiapa yg mahu ikut saya pergi tea makan benda alah ni.. moh le.. oh ya.. siapa tau, kt mana kita bleh dapat macaroon selain dari kt Whisk

16 comments:

Illi Hzbull said...

dekat Empire Gallery, Subang ada. Nama kafe tu serai klu x silap.

WillBe.Mrs said...

dear....try tgk kt cni...dorg leh wat...murah pun murah jgk..
http://chocville.blogspot.com/

Anonymous said...

One Utama ada. Cafe Lava nama dia. Mmg to die for la dia punya macaroons

thezaila said...

Illi Hzbull --> oo kt serai ek. i pernah dgr ada kt Whisk kt empire gallery.. nnt mahu try

Willbe.Mrs --> i dah check it out blog nya.. mcm menariks

anon --> great.. OU dekat sikit ngn area saya.. will definitely try one.. can't wait..

shark said...

woii giler nampak sedap aihh..;;p

thezaila said...

tu la shark.. nampak sedap.. rasa x tau.. tp aku rasa sedap la kot.. sbb dier guna almond nk buat shell nya.. slurrppp

Dita Lolita said...

ohh!!sgt menarik!!nk try jugak lah..hehehhee

hana yoriee said...

zaila..moh le gather2 kat tempat yg ada macaroons..set ngan yanie n b2b lain pleaseee...hehehe =)

nani said...

kat harrods klcc ada gak. sedappp sgt. but 6 ketul rm15. have to tahan the price but worth the try :)

thezaila said...

Dita Lollita --> mmg u .. u should try..

hana yorie --> moh moh.. tp kt empire gallery tu, kedai nya sangat sempit.. never mind.. nnt i zaila pergi check it out dulu ye..

nani --> oo really.. bleh la buat tea at tiffany... eh silap.. tea at harrods.. =) thanks for the info nani..

oya said...

aku baru merasa mende nih time akk aku beli kt singapore..so sweet!!

thezaila said...

ye ke ya.. sedap ke.. sesuai sangat la sweet tooth mcm aku nih..

PurPLe LaDy AiFA said...

boley bake sendiri zaila.. simple je recipe die, just nak pastikan skirting die ok ke tidak je leceh sikit

thezaila said...

lady aifa -->oo ye ke..? ada gak try google dier punya recipe.. tapi x tau bila nk try.. =(

missbutterfly said...

zaila..kt harrods klcc pun ada..tp mcm jauh je kan..hehe

Rina Sharif said...

haaaa.. ni nak perkenalkan diri sendiri.. hehehe.. rina ada jual macaron!!! lalalalalala salam lawat! :)