Friday, September 17, 2010

Pills for 'P'


Salam Aidilfitri semua, sorry for the loooooong pause as urs truly bzzzz giler.. to those who sent emails, insya allah, i will reply soon... currently, i'm all tied up this office workload, and i haven't gotten time to so things that related to my wedding..


ok.. just a light entry.. Pil untuk bakal P (Pengantin n Parent-to-be)... sebelum2 ni, ada kawan suggest, sebelum kawin bleh amik pil utk persediaan bila pregnant kelak.. bukan pil kesuburan.. tp lebih kepada menyediakan medium yg bagus utk penempelan (serious aku x paham mcm mana perkataan ni boleh wujud.. cuba sebut 4 kalu, continuously, dan korang akan rasa jengkel. muhahha )...

Maka aku ke GNC, boleh pulak jumpa long lost friend.. sama2 blaja kt matrik dulu.. duduk bilik depan.. so tanya dier apa bagus.. and she suggest this pills.. bagus kata nya.. nnt kira nya ovum yg akan dihasilkan tu berkualiti baik la kira nya.. bla bla bla.. long story short.. mmg elok la kaedah nya.. in fact, salah seorang kawan yg telah kawin n beranak, dier kata.. dier tau pasal perkara ni pun selepas dah conceive.. and if she knew bout this earlier, she would have this pills to.. maka, sila belajar dari pengalaman org, katanya..

maka, dibelilah pill berkenaan.. mine yg dalam botol putih itu.. dah beli utk perempuan, harus la beli sekali utk lelaki..

dan setalah di kenen kenen kan oleh As (kawan matri tu), maka, aku pun mendaftar keahlian GNC.. akan dapat discount kalau jadi member.. pastu.. dier suruh datang balik minggu depan beli another supplement , DHA kot.. mak x sure.. nnt mak tulis balik ye.... tpbagus utk perkembangan minda janin.. kalau org dulu, bagi anak makan itu ini utk perkembangan minda si kecil.. la ni, perkembangan minda janin pun ada dah noks..


kalau ada sesapa berminat, bleh la dapat kan di GNC terdekat anda. cewah.. mcm iklan la plak..

maaf, info ada sekadar ala kadar,serious x sempat nk baca.. time kawan aku tu explain, mmg detail la.. tp aura ke-ibu-an belum resap masuk, macam mendgar di angin lalu je.. tp tau la yg supplement ni bagus..

10 comments:

sharifuddin N shakina said...

tq for the info..hehe..1 tahun 1 bulan lagi baru beli.hehe..:P

Khumaera Ismail said...

oooooo0o00ooo..pil cenggini pun ade ea..

.: an :. said...

++ asid folik. dulu an plik gak nape kwn an amik suppliment ni w/pun blm preggy. rupe2ny kalu amalkn sebulan sblm kawen, blh mmbntu kurangkn risiko cacat saraf tunjang n kpla bayi...

Bai said...

oh terima kasih. boleh buat rujukan ;)

NahWaL said...
This comment has been removed by a blog administrator.
thezaila said...

Sharifuddin n sakina --> wokeh.. nnt lepas 1 bulan 1 tahun, hunt kt kedai berhampiran =)

khumaera --> ada.. suplement utk bakal ibu2...

ann --> aaa.. mmg supplement ni contain acid folic.. i tau asid folic bagus utk dimakan oleh wanita yg sebelum and sedang mengandung.. asid folik banyak terkandung dalam bayam kalau x silap.. ooo baru tau yg ianya blh mmbntu kurangkn risiko cacat saraf tunjang n kpla bayi.. thanks for the info ann.. =)

bai --> sama2.. nk kena cari more info this lagi..this is too brief..nnt kalau dah jumpa i letak kt sini ek..

jihan musfirah musa said...

pil2 tu macam pil asid folik tu ker??

thezaila said...

jihan, x sure la mcm asid folik ke tak.. but it does contains asid folic.. nnt i cari pasal supplement ni lagi ek..

Lala said...

tq zaila! totally aware sekrang! hehe

madZ said...

thanks zaila! boleh try mkn pasni hoho