Tuesday, September 07, 2010

The Making Of.... Kasih Jangan Kau Pergi....

Sebelum tgk drama tu, harus ada TMO (The Making Of) kan.. serious x pernah terlintas akan sangat kepenatan buat pre-wed punya amik gambar.. igt pergi sana, pretend to be pretty, pose pose pose.. dah siap.. tapi nan ado... berpeluh ketiak jugak dibuat nya..opsss.. hahhaha..

amaran, today's entries scream VAIN VAIN VAIN.. please prepare urself with a plastic bag, in case u wanna throw up.. cz i almost did yesterday.. muhahha..

maka, layan aje gambar nya..


di KTMB, please note that nk amik gambar kt sini, uols kena amik borang bagai, and bayar a lil amount of fee.. tp kami x buat, cz memula polis tu kata x yah.. towards end of the session baru ada org bagi tau.. ishh.. tadi, kata x yah amik.. ish ish ish..


segala peralatan n props harus dibawa bersama utk membantu sesi bergambar.. angkut sendiri ye uols, nan ado props man nk tolong.. in fact, xde props guy pun..

snap snap photog harus tunjuk gambar lepas snap kan.. nk bagi customer puas hati...

sometimes, ur photo can go wrong, don't blame your photog completely.. know ur best angle.. uols tgk.. aaa terserlah habis double chin i.. my future BIL tgk, terus kata.. hok aloh, double chin.. yes ngah, De told me that.. u are doom.. hahaha. just kidding...


it was hot and sunny day.. bagus la kan natural lighting katanya.. and i can't help myself to crown a bit...dapat jugak ditangkap gambar masam masam masin gue..
and make up can go wrong tu.. humang aihh.. berminyak muko den...

ok udah cukup cerita di sebalik tabir.. layan kan aja gambar selebih nya.. gambar yg aku feeling feeling chantek la konon kan.. muhahahha

diri tegak macam nk nyanyi lagu Negaraku


igt x pose yg ala2 dyeseble tu.. ala marian rivera.. sungguh aku x mahu kalah.. nk jugak.. tp idak le jadi 100%.. but this is definitely my favorite.. kalau la sungguh aku mempunyai kulit sekudus dan semulus in in real life.. wooohooo..


Keretapi yg x bergerak.. in fact ni lokomotif, mana ada org naik pergi ke sana ke mari.. huhu.. tp, this is the best we can find.. ok la tu kot..


Citt x makan saman betul en hugo ini.. ada ke aku disuruh nya pegang beg yg berat itu.. tanda2 awal king control kah?? LOL


Ni salah satu rmh melayu lama kt muzium tu... selalu kt kampung2, ada kayu api bawah rmh. dah siap dipotong kecil2, rmh weols ni, ada kayu balak.. aaa siapa nk jawab.. :P

8 comments:

@ty_farEd said...

i suke pics u yang ala2 marian rivera tu..cantik..n klasik..!!

mahira oya said...

lawakG ko nye huraian..
beg tu cnfrm x berat nyah..
kayu balak menunjukkan ko toke balak nyah..

harzharun said...

klasik babe!!

-nurul farihah- said...

wah agk ramai org di stesen..kalo nurul kompem makcik segan nyah..huhu..neway thumbs up dear!!!

thezaila said...

aty --> that is my fav too!!!

oya --> ya, ko mcm tau tau je beg tu x berat.. huhuh.. kalau tokeh balak, mak cik kayo la..

harzharum --> thanks babe.. that is the only theme that we both can pull out.. =)

farihah --> wooho.. malu, x yah cakap la.. nk plak tang part lari2 itik tu..

Queen4ADay said...

besnye ade pre wed photoshoot T_T..
its ok zaila angkut brg2 tu...ble tgk hasilnye kelak..uve got nothing to regret=)
awesome pic u got there ^_^

sharifuddin N shakina said...

klasiknye..hehe..suke3..masih tak tau nak buat pre wed photo ke x..lmbt lg..

thezaila said...

Qqueen4aDay --> to think of it back.. every single penny spent with no regret.. hahah ayat poyo.. tp saya sooka gambar2 nya =)

sharifuddin n shakina --> kalau nk buat.. idea yg best ialah, ala2 arab.. 1001 malam.. mcm video clip Yank dari wali band.. serious chantek..