Tuesday, September 28, 2010

Majlis Pernikahan Ini Perempuan Jujur


Jumaat lepas, balik je keje, siap2, terus shoot ke rumah nahwal.. x reti jalan, so i tagged along dgn balkidz.. nasib sempat sampai.. fuhhhh.. i jalan kot area shah alam, mmg FAIL!! ok.. hati berdebar, mengalahkan pengantin plak.. over tau.. ye la.. first time nk jumpa b2b bloggers ni.. buat nya sorang pun i x kenal and worst, sorang pun x kenal i (budget ko diva ke, semua kenal ko..huhuh).. haru ok.. mahu time time tu jugak angkat kaki..

tp mereka ni semua sebenarnya ramah tamah.. ok lynda aku dah transfer gambar dah.. ko dah transfer ke blom..

sesampai di sana, nawal tgh disiapkan oleh lova.. apa skema giler ayat aku nih.. b2b bloggers yg lain pun ada.. sempat la enterframe sedas dua.. korang mmg sooka kan, mcm tu


nawal lepas dimake up kan.. gambar curi dari fb beliau.. berseri2 pengantin baru nih..lawa baju nya..
sbb xmo kacau nawal tgh make up bagai.. weols turun bawah.. duduk tepi hantaran tu sume.. snap snap snap.. b2b bloggers pun dah penuh satu hall uolss... harus la weols berangkat ke bawah khemah.. ate.. kt mana keluarga pengantin perempuan n pengantin lelaki nk duduk kalau all the bloggers dah penuh santak kt hall tu kan.. nasib weols pandai bawak diri tanpa disuruh. hehe
the hantarans... i love the combination of pink and purple roses.. curlasss..

pelamin bunga melur.. masuk2 rumah je.. harum semerbak uols.. x belom kawin rasa nk kawin.. and yg dah kawin rasa mcm nk kawin lagi.. muhahha.. amik ko, penangan haruman bunga melur..very dee...

mereka setiap ready setiap masa untuk diambil gambar nya.. dari kanan, miss butterfly, cik Yus, cik Belle, farah fatihah..

ok.. setiap kali nk kenalkan diri.. we have to mentioned our blog.. ate, kalau sebut nama betul, nan ado tau.. ye la. cuba kalau cik belle perkenalkan diri.. "hi.. atia". sabib mak slalu baca blog ko cik belle.. dan dan "Cik Belle ke..." muhahhaa.. so semua kena perkenalkan mcm ni.."hi .. saya zaila.. dari thezaila.blogspot.com" .. hahah.. ado?? harus ok..



on the way nk pergi amik tempat duduk kt bawah khemah. singgah sebentar di gerai cendol..
Lynda.. ko lari tugas ek. kata nk jaga cendol.. terus ko sub pada pak cik nih.. ngelat.. muhahah

lynda (lagi) dok snap gambar org..

cik rebitputih n cik Belle.. baru berkenalan ngn cik rebit putih ni.. cik Belle sangat ramah n soft spoken... very the ayu... nice to meet u..



meh tangkap gambar reramai meh.. dari kanan sekali.. sikecil (mmg kecil pun orang nya), Qis (the famous Q&A), me (muka berminyak.. tensi), eila (kami bernikah di tempat yg sama), balkidz(Jangan lupa Lirik.. =D).. Berdiri kanan Cik Belle si soft Spoken.. dan Miss Butterfly yg comel lote...

Dari kanan, Cik Sumpit.. Zara yg cumel, me (again!) and natrah (silent reader nawal..)

Ada a few gambar nk upload tapi quality nya kurang bagus.. maka malas utk di upload.

meriah gila uols.. then sempat lagi amik video.. guess uol semua dah tgk kan...
korang.. nnt 31 october meh, dtg meriahkan kenduri mak plak ye...

p/s : i did receive response mcm, eh, zaila ke... nampak mcm lain kt blog.. harus la uols tgk mcm lain kan. bila upload gambar.. harus mak upload gambar yg paling chantek.. chantek ke.. muhahhaa..
uols, bila i upload gambar cecantik.. beribu2 lemon, ok tipu, byk yg uols komen.. bila mak upload gambar mak berlemuih, uols pandang sepi sahaja.. muhahaha..

22 comments:

~Ayu BnSyg~ said...

Zaila. Ayu ada kt sana cuma sgt2 sgt2 sgt2 segan nk tegur korg. Ayu plak dtg lone ranger tmn ngan kwn Ayu je who also a friend of Nawal. Takut gle korg x kenal Ayu. So Ayu duk diam2 je. But actually Ayu duk sebelah meja korg je time mkn kt khemah tu. huhu :(

Hana said...

Zaila.. kite dtg lambat haritu lasnye.. sampai2.. blur2 je nak dok mane..nak join table bloggers.. tak nampak katne smue penuh je bwh khemah tu..

Cik Belle said...

soft spoken ke i? hahaa. muka i pun berlemuih aih. berkilat semua. hahaa. zaila sangat ramah tamah. suke kawan dgn dia. heh heh. ayu, i pun lone ranger. jumpa semua kat sini. ramai je lone ranger semua. huhu..

hana yang mana satu? nanti upload kat blog. kotla salam-salam tapi kenalkan "hye..saya atia". hahaa

ElyaElmo said...

besttt nyeeeeeeee tgk update2 korang niii.....
uwaaaaaaa!!~ dalam masa terdekat ni sapa kawen?? haruslah elya sorang yg kene perkenalkan diriiiii kt korang....haahahaha

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Ayu: nape la tak tegur je kitorg! hishh dia nie..

oiittt3..cik zaila, harus ke mention JLL di situ? adehh...muka i pun minyak jugak, tak sempat touch-up nokkk!

hana yoriee said...

haduih mek!! jeles mak tau tak! takpe..nnt wedding zaila nak wat b2b gathering gak lah..hahaha..

kena wat rombongan cik kiah jugak ler gamaknye..=) ate boleh? so, sesape yg nak g kenduri zaila meh kite plan rombongannye..hihihi..

Bai said...

bestnye!!! jumpe blogger2.

NahWaL said...

zaila thank u sangat tau datang. happy sangat2 dapat jumep korang...hope the food was ok and cendol ok hahahaha. harap2 pas ni jumpa lagi ok????/ mwahs!!

thezaila said...

Ayu --> ala ayu, kenapa x tegur.. we all bloggers sangat ramah u. kalau u tego, we kenal je... ayu duduk kt sebelah meja ek.. bukan apa u.. masa hari tu, me n cik belle, ada tego satu guest ni, we thought, itu sikecilberkata.. pastu, kita tanya la 'ni si kecil ek?', u tau.. then org tu siap buat muka peliks uols.. takut weols nk tegur dah.. huhuh..

hana --> oo ye ke.. zaila balik quite awal.. dekat2 pkul 10.. (awal ke tu..)huhu.. xpe.. next time. kalau u nk cam meja blogger.. tgk meja yg paling riuh sekali... muhahha

cik belle --> haah soft spoken sangat.. lembut je berkata2.. =D
hehe.. punya excited jumpa blogger, minyak di muka, tidak ku hiraukan..hehhe

elya --> elya.. meh meh join.. kami mmg sooka berjimba jimba..huhu

balkidsz_hanny --> JLL harus disebut, glamer noks.. =D

hana yorie --> sila crash wedding i..mak sooka kemeriahan nya.. serious u.. mmg meriah bloggers masa hari tu.. nnt masa wedding i, u jadi ketua rombongan ek...

bai --> i pun sooka jumpa bloggers semua, walaupun i hanya blogger picisan..

nahwal --> we had a great time to be part of ur BIG day..i sempat hai hai bye bye je ngn u, kalau u perasan la .. hihihi.. lepas ni we jumpa lagi.. buat b2b n ex-b2b gathering.. boleh?

NahWaL said...

i perasan mana takleh pasan!!! pastu masok video i jerit 'eh zaila zaila!!! HAHA'. suke tau!!!! pas ni kita jmpe lagi insyaAllah mwah2

thezaila said...

nahwal --> heheh...mak mmg sooka enterframe.. huhuh.. ok set.. nnt bila sume b2b dah lepas, selamat kawin, we buat gathering ek.. see ya..

farahfatihah said...

hahahaah pic i pic candid la tu! hehehehe nice to meet u

thezaila said...

farahfatihah --> pic u tu, masa u tgh pose utk camera lain..sama ngn cik yus.. =)

hana yoriee said...

hahaha..lantik mak jadik ketua rombongan kah? hahahaha..insyaAllah..=D

nak kena plan ni..lagi sebulan jek kan? *mcm nak plan ape je* hehe

Hana said...

huhu.. takpe.. now dh de experience ckit.. so next time dh tau.. kite jumpa nanti. Tp zaila 31st oct kan? hari yg same ngan kite nye majlis bertandang.. :( but if korang free on 24th oct jemput dtg my wedding :)

fika79 said...

zaila!!!its me natrah..memula mmg malu sbb I bukan b2b tp kn I buat2 xsegan jer sbbb korang semua best sgt*hugggs*..rs nk stay malaysia lg sbln sbb nk tunggu semua kahwenn...haha cam boleh kn..nt klu I kawen I jemput semua yg beranak pinak dah.wakaka..luv u all!!

thezaila said...

hana yorie --> hehhe.. plan awal.. nnt bila dh dekat x jadi..huhuh

hana --> ala.. sama tarikh ke.. =(
next time we jumpa lagi ek..

fika79 --> fika.. at last.. kamu muncul kan diri jua.. sila la stay.. nnt dtg ek.. kalau u kawin, insya allah i datg.. kalau u jemput la.. =)
nnt kalau i g Jerman, bleh la u bawak i jejalan =)

Atiqah Adnan said...

hai zaila~ its me atiqah adnan~
bila jumpe hari tu then u sebut zaila.. dah kenal daa.. hiii~ nice to meet u.. thanks sudi pegangkan kamera i dan snap gambar ramai2 tuh.. memang masa masuk tu agak kemalu-maluan seketika tihiii~ lepas y'all datang kat i terus rasa eeii ramainyee blogger.. happening pulak tuh.. hope dapat jumpa zaila n yang lain-lain jUga lepas ni..

thezaila said...

hi atiqah --> nice to meet you.. slama ni baca blog u jek.. last2 jumpa tuan punya blog.. eksited i .. i pun x sangka, baru jumpa skali bleh terus click ngn bloggers yg lain.. very the ramah tamah weols.. =)

~Ayu BnSyg~ said...

Yela blog I kn x glamor nyah. Manalah tau tetiba Ayu sebut, Ayu from BnSyg Stories korg wat muka pelik plak. Mau lari lintang pukang blk umah (Otw nk lari lintang pukang ke keta tu I terjatuh. Oh sggh malu. Ok ni dh msk babak2 merepek dh ni)

thezaila said...

hehee.. lari lintang pukang.. nan ado x glamer nya nyah.. sure kenal punya.. katakan la kalau x kenal sekalipun.. theyols ok je.. mak pun nerbes hari tu.. tp derang sume friendly habis =)

~Ayu BnSyg~ said...

Insya-Allah next time. Huhu