Wednesday, August 18, 2010

Tips utk B2B vol 2

if u wanna save time, u have to spend ur money
if u wanna save ur money, u gotta spend ur time

ada banyak cara berjimat sebenarnya..

ni lagi satu tips utk dikongsi bersama.. tips ni boleh diaplikasikan dalam kehidupan seharian.. x semestinya utk preparation nk kahwin sahaja..

dalam hidup, jarang kita dapat semuanya.. selalunya.. dapat satu, and hilang satu

tips kat atas ni, memberi kita pilihan utk berjimat.. sama ada jimat duit, atau jimat masa..

cth 1 (wedding preparation)
nk jimat masa
ada sahaja yg terlintas di depan mata, kalau dah berkenan, amik sahaja..

nk jimat duit
SURVEY banyak tempat... ada banyak tempat yg menawarkan perkara yg baik pada harga yg jauh lebih rendah.

real situation
i need plenty of boxes for my door gift... tanya kt satu kedai kad kawin ni, boleh ke mereka buat.. kata nya boleh.. utk 3k box.. dier bagi dalam 75 sen setiap satu.. saya spent sedikit masa utk survey.. dan jumpa satu printing comapany ni.. tanya punya tanya.. dier quot 40 sen utk setiap satu.. byk penjimatan kan di situ..

cth 2:
perjalanan ke tempat kerja.. nk save masa, lalu tol.. nk jimat duit.. keluar awal utk pergi kerja.. =)

nk berjimat.. ? kita punya pilihan.. selamat memilih..

8 comments:

Bai said...

ye la nak berjimat boleh aja apa2 cara. letak pada hati :)

Mawar misswateva said...

kalau duit berlepuk2 dlm bank, i prefer save mase!
tp disebabkan duit yg x berapa nk berlepuk dlm bank tu, terpakse la pilih untuk save the money!=D

thezaila said...

bai --> couldn't agree more bai =)

mawar --> cik mawar.. me too!! i prefer save masa.. masa itu emas.. =)

Nora a.k.a Aira said...

hehe suka la entry ni... nora sokeeeeeeee sangat2 " if u wanna save ur money, u gotta spend ur time ".. Nora memg suka survey2, agaknya itulah hikmah Allah bagi bila nora xposting lagi ni.. memg masa yg ada digunakan utk survey2..=) so masa itu emas !!

.: an :. said...

salam
dear... blh emel kat an sykt printing mane ea bg quo 40 sen tu? url web? an pn insyaallah nak guna byk kotak gak ni. tgh svey2 lg

dalamhati_adataman@yahoo.com

thnks ya! =D

masmOna said...

if u wanna save ur money, u gotta spend ur time..

tetibe i dah risau, sbb tinggal lagi 5 bulan? sempat tak nk spend time lagi nih? huhu

thezaila said...

Nora --> yes nora.. masa itu emas =)

ann --> ok ann.. jap lagi zaila email kan..

masmona --> insya allah sempat.. katakan tetiba buntu.. u shout out kt blog.. insya allah b2b yg lain akan bantu..they are very helpful.. been there, done that =)

Anonymous said...

dear, nk minta emelkan detail printing company tu gak.. TQ.. :)

zais_06@yahoo.com