Monday, August 09, 2010

Drama Sebabak minggu ini - Cinta Jangan Kau Pergi

di bintangi
en Hugo sbg Razali Yahya
Zaila sbg Zaiton
(zaiton ye.. korang jgn pepandai tukar jadi eton or jeton.. muhahaha)

dirakam oleh
ridhuan
kandid image



Cinta jangan kau pergi...

Zaiton : kanda, apa benar, kanda harus pergi? Meninggalkan tanah kelahiran ini, kanda? Meninggalkan adinda sendirian...

Razali : Oh, adinda ku Zaiton. Kanda harus pergi, demi masa depan kita berdua.. kanda tidak meninggalkan dinda... kanda akan senantiasa mengingati mu.. kepergian kanda bukanlah untuk selama-lamanya, cuma, beberapa musim sahaja..

Zaiton : oh.. kanda.. jangan katakan beberapa musim, berpisah utk sedetik, dinda x sanggup..

Razali : jangan begitu dinda.. semakin berat utk kanda melangkah pergi.. hapuslah air matamu... kanda berjanji, sekembalinya kanda nanti, akan ku suntingmu utk menjadi suri hidupku...



****

nantikan cerita nya pada waktu akan datang..

23 comments:

hana yoriee said...

Zaila...kelakar lah dialognye..nak pecah perut tau gelak!! hehehe..sebab en tunang saya mmg pggil saya dinda!! tu yg nak gelak tu baca..agagagagaga..anyway photog kamu tu mmg hebat..tambah pelakonnye cun!

hehe..walaupun pagi td dah tgk pic ini..tp mak tetap sooka!

NahWaL said...

fuyooo gadis melayu terakhir siottt!!

syanaim said...

::perh gambar dia..klasik giller..suke2..::

sk said...

zaila,
cun gilaaaaaa.. tererlah korang nih berlakon! *salutes*

hana,
dinda?? awwwwww~ ;)

hana yoriee said...

hahahaha..panggilan saya dr en tunang mmg klasik! sila jgn muntah =p hehe..

thezaila said...

hana yorie --> encik tunang kamoo sangat seni org nya, barangkali..
tetiba idea mereng datang.. maka terkeluar la dialog nya..

nahwal --> jenuh nk buat muka gitu nahwal.. asyik tegelak je.. tension OP..

syanaim --> mak sooka klasik... kekadangkan i doubt i lahir tahun 1984.. cz i know/like/love benda2 klasik and oldies..

sk --> thanks.. berlakon habis.. malu pun tahap kronik.. ramai gel org kt stesen.. siap ada penonton lagi... ngeee.. dah x bleh beza kulit muka n kulit kaki dah.. sebb tebal tahan segan.. heheh

hana yorie --> no doubt, en tunang anda mmg klasik..

ryn said...

zaila.. cun la, great idea

@ty_farEd said...

waaaooww..tengok gambar intro pon dah begitu menarik.... tak sabar nak tunggu kesudahannyer...

MiYOKO TACHIBANA said...

klasik sggh..beg pun vintage-look...

suka2....
dialog2 tu comel sgt2...

mysarah said...

fulamakkkk phewwittttt. giler best ah buat pre-wed mcm ni. siyes mcm zaman dolu2. pandai u pilih theme ;)

buleh jadi pelakon ni :D

LinZ said...

gile muke zul sgt sesuai dgnw atak tu..hahahaha

jihan musfirah musa said...

sangat perfect n sgt suker!!!..xmampu nak kater apa2 lagi dh....;p

Hana said...

huhu.. zaila leh wat teater ni next skali ngan skrip.. hebatla lakonan.. comei2 je korang bedua.. :)

ZARA said...

zaila!!!!!! yang daku paling tak tahan dengan script tu oi!!!!!!

masmOna said...

zaila: macam mana boleh terpk dialog yg sebegitu rupa???? hua! tak pernah terpk pon den ngehehe. tapi sgt cool tau!

Sya Sakura said...

hahah.. dialog yg kelakar.. penat sy gelak bile bace.. heheh.. :p

Btw, gambar itu adelah sgt cantikk!! :)

Kandid Image said...

nice entry..good story!!

thezaila said...

ryn --> thanks ryn

@tyfared --> hehe.. gambar yg lain lebih kurang mcm ni je.. =)

miyoko --> vitage look tu, thanks to the photog.. derang edit sampai gambar tu jadi mcm tu..beg tu, photog ridhuan tolong pinjam kan dekat kawan dier..

mysarah --> theme ni je yg x payah kuar budget banyak.. satu baju sendiri.. satu baju pinjam kt my bff.. =)

thezaila said...

linz --> semua puji zul ni.. ni yg aku kecik hati nih.. huhahahaha..

jihan --> thanks.. glad kansep ini disukai ramai..

hana --> zaila mmg sooka teater.. mungkin ini yg membuat saya boleh terkeluar idea nk tulis mcm tu.. =)

zara --> frankly speaking.. daku juga tersenyum2 kambing masa tulis skrip nih.. sbb tgh tulis kt office.. x bleh gelak kuat2.. tehehehe...

masmona --> sebenarnya i secretly mmg nk jadi pelakon.. x tipoo.. mak x bagi.. n muka xde commercial value... thanks for the compliment anyway..

sya sakura --> saya pun nk tergelak baca.. gambar cantik.. thanks to photogs..

kandid image --> thanks to u too =)

The Bubur Caca Lover.... said...

pasai apa hero pakai nama penuh tapi heroin nama zaiton sahaja? kuikuikui... saja nak komen. tapi xmo puji sbb bederet dah orang dok puji... :)

thezaila said...

hehe.. razali yahya tu nama dier... xde bin.. ni jenisan org dolu2 yg punya nama 2 perkataan.. huhuhu... :)
meh la balik raya sini...

kandid image said...

zaila,honestly ur very fotogenik..i like to shoot u again..seriously!

thezaila said...

thanks for the compliment.. ni kaki dah x jejak tanah dah bila baca ni.. huhuhu.. anyhow, zul and i had a great time during the session.. insya allah.. in future.. kalau ada pape.. i'll give u a buzz in fb =)