Monday, August 30, 2010

Birdcage Headband

tetiba rasa mcm nk buat lain utk bahagian kepala hotak aku.. instead of veil, another option is birdcage... ngeeee.. veragan x.. mmg perasa vogue ala Vic kah??

memandangkan tunang dah pakai veil.. nikah veil, sanding pun veil.. maka mcm masa nikah mahu pakai birdcage nih.. cakap ngn mama, dier ok jek.. x tau la betul2 ikhlas kata ok.. atau mama hanya mengiyakan sahaja setiap idea yg luar dari norma aku tu..

tp masih berkira2.. sama ada patut atau tidak.. oh ya.. ada tak antara kamu semua tahu, pemakaian birdcage ini ada menyerupai pakaian mana2 agama.. mak takoot noks.. mcm dulu ada sorang kawan mak nk kawin, dier ada buat satu head piece.. mmg tempah oversea uols.. bila dapat kan.. ala3 kopiah org yahudi tu..aaaa takooott... meh.. share sepatah dua kata berkenaan ini ye.. apa2 pun.. layan kan sahaja gambar dari google ini...
bunga besar.. mak sooka.!

siapa ada peacock feathers lagi.. pun mak sooka..!
unik ok!


wah siap ada bling bling lagi.. more is more bebeh!!



ni pun ok gak.. can do la, kira nya..

14 comments:

mysarah said...

eh nanti u pakai tudung kan? unik la plak

Xora said...

saya rasa.ni pendapat peribadi ye zaila, cuma pandangan kosong aje tau, saya rasa birdcage ni akan sesuai kalau baju kita moden. tu pendapat saya la kot. kalau kita buat baju kurung moden / kebaya ke, rasanya lebih serasi dgn veil. tapi kalau baju moden jenis pattern yang unik, birdcage ni sesuai.

harzharun said...

habis kalo pakai tudung dear?...style ni cantek kalo baju strapless kan..

PurPLe LaDy AiFA said...

br semalam jmpe birdcage headband ni dekat mall and try2. mmg best and unique, tp kne tgk tema wedding jugak la.. suke2!

jihan musfirah musa said...

birdcage wif tudung??..hmmm...mcm ner tu yer..wah!!..xsabar nak tgk mesti cantik..;)

thezaila said...

mysarah --> haah, pakai tudung.. hari tu kt the curve ada nampak hairband yg ada feathers tu.. i letak kt tudung.. nampak mcm ok la plak.. just add kain net utk di-birdcage-kan.. mcm ok gak..

xora --> utk baju nikah saya.. saya buat dress empire waist.. lengan panjang... kalau ngn baju kurung, maybe x sesuai kot..

harzharun --> tu la. i x sure ngn tudung ok ke tak.. need to try and error dulu.. x semesti nya stapless nampak lawa kot.. hari tu tgk victoria g teman david B amik anugerah kt istana tu.. pakai sut lagi..

lady aifa --> serious.. u jumpa kt mall mana. i beli satu la... nk try..

jihan --> i x confirm lagi nyah.. heheh.. ni semua dalam bayangan gurauan lagi.. huhuh

NahWaL said...

boleh nyah tapi lawa lagi kalau ko pakai tudung ala ala bienda macam gypsi tu. miahaha. lepas tu letak bird cage memang tantek.

hana yoriee said...

Zaila..sama lah taste kite..ahaks..tapi hana bukan nak pakai utk nikah ler..=)

zaila pakai mesti cun meletops gitu

thezaila said...

nahwal --> ideamu utk pakai ala gipsi tu mmg menariks.. at least xde la kena awning tudung tu kan.. entah kenapa ku terbayangkan situ nurhaliza ketika ini.. anyway.. thanks on the brilliant tips..

hana --> mmg sama la noks.. harus kalau i x dapat buat.. u kena buat ni hana.. sempat lagi nk buat nih..

NahWaL said...

HAHA tahu takpa. ko korek2 majalah siti, majalah pengantin terbaru kan. google google jangan tak goole hoho. mesti naik, mata ko bolat

ZARA said...

zaila. i suka idea u ni. very kiut and classy. and yes, i pon cam setuju ngan nawal pakai tudung ala gypsy! gorjer! simply gorjes!

kay kamal said...

i wanted sooooooo much pakai mase sanding cz asek veil je..buhsan tol..then my mom and mr H2B kate i mrepek..*sdih~*

bride2wife said...

hi zaila...
first time leaving a comment here.. :)

i penah tgk bride dgn tudung pakai birdcage veil ni..
u try check saiful nang punya facebook, ada client dia pakai tudung with this bridcage veil..nice!!seriously..

nnt tgk tau.. :)

thezaila said...

nahwal --> aku dah jumpa dah benda alah birdcage tu kt mid valley.. posing2 se das dua kt en hugo.. dibantah sekeras2nya sambil membuat muka.. mmg harus kena cancel impian.. :(

zara --> i pun rasa mcm best and most important is, mmg classy la.. tp telah dibantah oleh en tunang.. babe.. u buat la.. (apa kes aku suruh org lain buat plak. heheh)

kay kamal --> same goes to me.. mr fiance tanya "u nk kawin cara apa.. pakai biasa2 sudah.." ngeeeee...

bride2wife --> hi dear, welcome to thezaila kingdom.. huhu... oo ye ke.. mahu check it out nih.. thanks ya =)