Thursday, July 15, 2010

Pencuri makanan.. case close..

ingat lagi x pasal kes ni...

semalam.. admin helpdesk called.. tanya.. ada lagi ke kecurian makanan.. aku cakap so far, xde la..
tp x tau la kot minggu depan-depan derang buat hal lagi..

bla bla bla..

derang dapat tangkap siapakah org nya.. and he confessed.. kata nya 2 kali jek.. '2 kali jek'.. hello.. kalau buat sekali pun, benda tu salah..

dah sebagai balasannya, dier diberhentikan.. adakah aku rasa bersalah.. hell no...

kalau tugas ko menjaga keselamatan, tp barang aku x selamat disebabkan kan.. mcm mana kan.. lain la yg curi tu kerani ke.. pegawai ke..kan..

dulu ada gak aku komplen kt floor warden sini.. tp dier panjang2 isu ni di sekitar pejabat.. pastu..senyap sekejap.. then jadi balik.. dgr cite..si pencuri itu, ditukar kan tempat nya..

since hari tu, aku tulis official email.. mmg derang pandang serious..xde makna nk tukar kan ke tempat lain.. buang terus... skang ko cakap.. berbaloi x,kena buat kerja disebabkan ko hadap sangat nk makan biskut aku yg 10 keping cuma...

note : ada banyak lagi makanan yg dier makan sesuka hati mcm aku kerja susah payah, sbb nk bagi ko makan ke.. kekadang org bleh belajar sesuatu perkara dari buku dan nasihat org.. tp,agak sedih la sbb ko belajar dari cara yg susah....

nota kaki : jgn kata org menabur pasir dalam periuk nasi awak, sedangkan awak p berak kt tepi rice cooker tu.. dah.. mcm mana kan..

6 comments:

ZARA said...

biskut pon nak curik. kalau kebulur sangat at least mintak lah permission ke apa... masyaAllah

amElyn said...

babe, marah sangat dah tu!
sabar2.be chill.hehee.
nak gelak pun ada sebenarnya, klaka.
org jenis gitu pun ada yer.
haishh.dunia2~
ok.sekarang biskut u dah tak kena curik.u bole makan dengan aman!!! bravo dear~~~ =)

thezaila said...

Zara --> itu la pasal.. biskut pun nk curik.. the thing is.. kt bawah office tu ada vending mechine...ada roti, biskut, kacang segala kalau nk makan.. tp mencuri lebih thrill kan.. tp skang..tgk la, karma.. serve u rite!!

amelyn --> tu la.. bukan takat beskot je.. my koko krunch.. one whole loaf of pandan layer cake.. kacang 2 bungkus, oero.. 3 in 1 punya pre-mix, lagi la selalu.. even my fren punya hot dog pun derang kebas..harus i hangin kan..heheh

::misz maney:: said...

tu la kan..ofis ai pun same ade kecurian..tp kitorang tak report la..cume bising2 antara staf je la..bygkan baru lepas beli stok makanan untuk bahagian..mcm kitorang belikan air tin coke 20 tin..die boleh amek 18 tin..tinggalkan 2 tin jer..lepas tu maggee die curi satu kampit..yang ade 6 tuh..uhuhu..mmg sakit ati la..kitorang tak tau nak syak sape..padahal hari ni tgk ade lagi.esok bile nak makan da takde..huh..sakit gile hati..

amElyn said...

masyaAllah! dasat.takde civil lgsg.
hihi.sian budak tu.tak cukup makan agaknyaa. =D

Anonymous said...

[B][URL=http://www.thomassabosale.de]Thomas Sabo charms[/URL][/B] [B]Thomas Sabo[/B] [U]Thomas Sabo charms[/U] [B]mbt[/B] [U]mbt schuhe[/U] [B][URL=http://www.mbtschuheoutlet.de]mtb masai[/URL][/B]

[B]Thomas Sabo charms[/B] [B][URL=http://www.thomassabosale.de]Thomas Sabo[/URL][/B] [U]Thomas Sabo charms[/U] abercrombie [B]masai[/B] [B][URL=http://www.mbtschuheoutlet.de]mtb schuhe masai[/URL][/B] [U]masai shoes[/U] vibram five fingers [B]Thomas Sabo[/B] [B][URL=http://www.salethomassabo.com]Thomas Sabo[/URL][/B] [U]Thomas Sabo charms[/U] masai shoes [B]fivefingers[/B] [B][URL=http://www.vibramfivefingersshop.de]vibram fivefingers[/URL][/B] [U]vibram fivefingers[/U] Thomas Sabo charms [B]abercormbie & fitch[/B] [B][URL=http://www.abercrombieonsale.de]abercrombie[/URL][/B] [U]abercormbie & fitch[/U]

[B]abercrombie and fitch[/B] [U]abercormbie fitch[/U] [B][URL=http://www.abercrombieonsale.de]abercrombie and fitch[/URL][/B] [B][URL=http://www.mbtschuheoutlet.de]mbt[/URL][/B] [B]mtb schuhe masai[/B] [U]mtb schuhe masai[/U] [B][URL=http://www.thomassabosale.de]Thomas Sabo[/URL][/B] [B]Thomas Sabo charms[/B] [U]Thomas Sabo charms[/U] [B]masai barefoot[/B] [U]mbt[/U] [B][URL=http://www.mbtschuheoutlet.de]mbt[/URL][/B]