Wednesday, July 28, 2010

Muka Kusam - Quick Fix

xde mood nk cite pasal kawin mawin ni.. meh nk cite sikit pasal penjagaan raut wajah. eceh macam ke terror sangat la kan bab2 mengulit muka nih. frankly speaking to stay with the 3-basic-step tu pun i x bleh nk buat.. x taula.. dah perasan cantik (buweekk) or i just simply malas

bak kata ning.. dalam dunia ni, xde seorang pun wanita yg x cantik.. tp ramai wanita yg malas.. oucchh tepat tertusuk di hati.. kuang kuang kuang..

i'm consider lucky that i don't really have severe skin problem.. just uneven skin tone, not-so-flawless skin and pimples every now and then.. thank u dear God..

ketidaksetaan warna kulit dan kekusaman wajah, sangat menghantui diri saya.. sehinggalah saya bertemu dgn product ini..

tahun lepas, masa Pink Walk yg dianjurkan utk meningkatkan kesedaran terhadap kampen payudara anjuran Estee Lauder, saya dapat satu goodie bag.. apa barang nya.. taarrraaaaa...
estee lauder night repair.. product ini sangat berkesan.. even out ur skin tone.. dalam 2 3 kali guna sahaja bleh nampak perubahannya.. satu lagi .. parut jerawat pun boleh hilang.. walaupun kata nya Night repair.. siang hari pun i pakai gak..sebelum apply moisturizer.. sungguh berkesan.

tp skang, since sample tu dah habis (banyak giler sample dier.. dekat 15 ml kot), nan ado mak g beli kan.. to spend 200 hengget ++, i mmg kedekut sikit.. tp kalau u all dalam kes kecemasan, bleh la try.. u pergi kaunter Estee Lauder, kata berminat nk try, mintak sample sikit (i rasa dier bagi utk 2 3 kali pakai kot), ok la tu kan.. sbb nk tgk serasi ngn kulit uols ke tak. then baru beli.. kang dah beli mahai2, tup tup tup.. x sesuai.. mcm mane..

i mmg recommend product ni.. kot kot kalau ada duit terpijak, mau juga ku labur kan ke sini..

till then.. selamat menjaga kulit wajah anda..

p/s: org kata... org lelaki ni .. makin lama makin handsome.. harus la kita yang kaum hawa ni kena menjaga kan.. nk keep up dgn husband yg sentiasa meningkat keremajaan nya.. huhuhu

16 comments:

mysarah said...

betul ke bagus ni? i ni kulit sensitip. takot sgt nk try products.. :(

hana yoriee said...

org lelaki makin lama makin ensem eyh??huisshh..susah ati dgr statement gini..agagaga..nak jugak duit terpijak!!

jihan musfirah musa said...

suker tau produk2 yang mencantikkan kulit ney tapi takut nk try...but if memang bgus why not hihihi..;p

syanaim said...

::nasya pakai ni..so far ok.huhuh..sbb nasya suka product esteer lauder..:P..::

thezaila said...

mysarah --> kalau kulit sensitif, takut jugak kan.. takut makan jadi teruks.. nggeee.. tp kalau dah jumpa product yg sesuai.. stick to that product je..

hana yorie --> haah.. that is what i heard.. makin tua, makin handsome.. makin naik saham derang..

jihan --> betul.. if nk try sesuai ke tak.. i guess u can ask sample from the counter.. selalu nya counter brand mmg bleh request tester..

syanaim --> tu la.. it works wonder for me.. sungguh sooka..

PurPLe LaDy AiFA said...

wow, estee lauder.. mahal x? skrg ni pon i pakai bio essence je campur safi.. kulit i kulit yg xley nak pakai skincare mahal.. =(

thezaila said...

i think its quite pricey..
230 hengget i guess..
me too.. dari dulu sampai skang.. paling serasi ngn olay je... so x yah spend bebanyak

alia said...

i penah dpt sample die gak.... mmg best tp as u said, mahal!!! hahaha.... parut jerawat i nmpk maken kurang...

mysarah, i'm having a sensitive skin gak tp ble i try product ni, to me it works well (alhamdulillah). so, i would suggest u kalo nk try product2 br, u pegi dlu counter diorg mntk sample. kalo elok br beli :)

Xora said...

wah berkesan ye Zaila? selama ni saya repair bekas parut pakai Mederma tapi kesannya nampak dalam berbulan2 la, tak cam yg produk kamu tulis ni. cam cepat aje! Nak cari~~

farahfatihah said...

kalau nak yg murah, then berkesan, pakai sendayu tinggi punya krim malam..mmg best!!

thezaila said...

alia --> kan.. tu la yg paling best parut tu fade dalam beberapa kali penggunaan je.. kalau nk cepat sikit.. apply more on the the marks.. insya allah berkesan..

xora --> betul noks.. mmg berkesan (for me atleast), alia telah mengiya kan nya.. agak cepat la parut tu pudar.. ni best product yg i pernah try.. kalau u ada extra budget.. i suggest u beli nih..

farah fatihah --> sendayu tinggi pun elok ek.. dier creamy sangat x.. sbb i ada oily face and i prefer pakai lotion base.. if dier x creamy sangat .. mau jugak mencuba nya..

Hana said...

waa.. ok ek zaila.. macam nice je this product..tapi krim malam slalu nye cam malas ckit :D pkai krim bile nak kuar umah je.. :p

alia said...

btol2 zaila..pas try sample die.i rase nk beli gk tp as u said,budget la kn.. Ade lg 1product yg ok gk for parut tp a bit murah sket (sket je la) is bioxil..i da pkai 2years..

thezaila said...

hana --> huhuhu... i pun malas.. tp kan kalau dah beli barang memahal, kompem jadi terajin.. sbb nya.. sayang ooo.. beli memahal x pakai, lantas x menampakkan kesan

alia -->mmg!! bbudget la penghalang nya.. :(

Cik Atun yang Banyak Nama said...

thanks for the suggestion! saya mmg dah lama cari produk yg bleh memudarkan parut jerawat ni.

saya try clinique's Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer tp kan, sebotol harganya RM250.. mahal sgt pulak. nak kata berkesan tu, entahla. huhu. sbb sampel yang die bagi tu bleh pakai 4-5 kali jer... tp yang saye perasan after pakai, kulit rasa licin dan halus jer.

nk try estee lauder plak la pasni. tgk kot dpt membantu membuang segala parut n blemishes. tp saya rasa saya ni stressed out kot, sbb tu naik byk gile jerawat. makan pun xpantang. huhu.

thezaila said...

cik atun.. i pun pernah pakai Clinique turn around tu.. sbb terpengaruh ngn redmummy hari tu.. mmg kulit licin.. tp nk kurang parut jerawat tu, mcm x brapa nk fade.. tp yg ini.. ok.. =)