Monday, July 05, 2010

makanan aku hilang lagi.. tension siot...

stok makanan aku asyik la hilang je... when in comes to foods, aku mmg sangat la pantang.. paling pantang kalau org berniaga jual makanan mcm masak guna kaki.. harga mahal melampau2 seperti 5 biji buah melaka yg sebesar ibu jari dijual rm1..!!! adoi.. giler ko nk amik untung kan..

satu lagi..kalau order makanan, pastu makanan tu sampai punya lambat giler sampai x masuk akal.. seperti insiden meggi goreng d kedai asrama tok jembal..

hari ni .. dgn berani ni nya.. pencuri makanan itu telah membuka foil tin biskoot aku..#$^&#&$%^@!!! adoi.. ko ni berani sangat ke..or kurang ajar ke.. or bodoh piang.. kalau ko curi makanan @ biskoot yg mana tin foilnya sudah bukak..ok lagi.. mungki orang x perasan kan.. lagi pun, mana ada org kira satu-satu biskoot nya setiap hari..

ni ko siap 'tolong' aku bukak kan tin biskoot tu.. ni aksi bodoh ke..or ko nk tunjuk,ko bleh curi makanan org sesuka hati.. seriously.. aku mmg x halalkan makanan aku yg korang makan tu.. dah.. petang karang.. korang akan mati sebab kena langgar LORI.. sampai berkecai otak..

ok.mungkin dier makan sikit.. tp makanan tetap makanan.. yg akan jadi darah daging ko.. kalau ko curi pen ke, pencil ke.. eraser ke, waima harga nya 50 hengget pun, aku bleh tutup sebelah mata.. tp ko cuti makanan aku..

ok.. aku nk hantar email ke higher management.. sesiapa ada sample surat complaint bleh x tolong passing2 kt aku.. please.. dah lama giler x mengarang ayat .. serious karat habis.. bubur caca..bleh tolong.. hehehhe

14 comments:

farahfatihah said...

laa ada org curi mknan ke?? sadisnya!!! try pasang perangkap...beli makanan byk2 letak camera kat sudut mana2...etc la....

Cik Belle said...

haiyoo.. makanan pon sanggup eyh nak curi2.. isk2.. siapa la punye kerja tuh!

takpela dear, niatkan aja bersedekah kat orang tu.. dapat pahala u! hehee..

CengkodokPolkadot said...

takooooot la camni

The Bubur Caca Lover.... said...

Sampel surat komplen versi bahasa inggeris boleh didapati dalam buku teks bahasa inggeris tingkatan 5. kalau buku teks tersebut tiada dalam simpanan, sila google surat komplen.
maaf,bubur caca tidak dpt memberi bantuan kerana dia skrg sedikit sibuk menyediakan juadah disebabkan anakanda nya sedang lapar. nanti kalau dia komplen kat ayah dia, susah~ kena potong gaji plak kang... :=)

thezaila said...

farafatihah --> mmg! i plan nk pergi beli web cam ptg ni.. korang tunggu je la

cik Belle --> tu la pasal.. bukan i x nk halal kan.. tp derang buat ni mmgdgn intention nk mencuri makanan.. kalau lapar.. kt bawah office i ada vending mechine.. beli sahaja la di situ..

CP --> mmg! they ols, harus takut ok.. biasa tau makan makanan haram!!! patut la org sekarang ni makan menjadi2 perangai buruk.. sbb sumber makanan tu entah dari mana2..

bubur caca --> huhuh buku tu sudah hilang.. nk gugel pasal missing food pon x jupak.. ada ke org lain mengalami masalah makanan hilang..hehe kami je yg mengalami nya =(

Irnie said...

:D sabo je la budak nih..

mahira oya said...

sabar la ye..
(mode: testing sekali)

intan izani said...

haha
lawak pun ada bc zaila tulis mcm ni

btw,
zaila bile kawen
bulan 10 kan
jemput eh
mcm nak pegi lah.. ;p

byk entri lama tertinggal kat sini
nak bace jap ;p

mahira oya said...

testing....
sabar jer la...

thezaila said...

testing 1 2 3

thezaila said...

blogger dah giler... ada comment yg bleh dapat.. ada yg x nampak.. huwaaaa...

suhaisweet said...

Visiting here..Nice.. special contest bring to u. Don’t Miss it!

PurPLe LaDy AiFA said...

huhu. tu la.. bab halal haram mknn tu harus dijaga.. xkn pencuri tu x tkt darah daging jd haram kot nnti.. isk2

thezaila said...

lady aifa --> tu la pasal..halal haram diletak ke tepi.. gini la jadinya