Friday, July 30, 2010

Idea utk pre wedding

Semalam, or kelmarin (pardon me of loss track of dayss), tgk Xora punya blog, idea utk pre- wedding... sebetulnya.. aku sudah pudar hati utk mengambil pre-wed, sbb tidak punya sebarang idea.. ok.. tipu.. idea ada.. tp masa mcm x menyebelahi plak.. sbb plan nk buat theme oldies la konon. and nk buat kt bukit cerakah.. tp aku ngak punya masa utk survey tempat..

macam pre wed anil.. nih...huhuhu.. kalau nk buat beginian.. bukan sikit2 prop aku kena sediakan..

sampailah tgk Xora punya post.. sangat la menarik.. and she suggested buat ke belakang muzium.. brillianto!!!!!! then i google lagi gambar yg kt train station.. and i found this bunch of photo..
sungguh mesra mereka itu.. tp aku punya photo shot nnt (kalau ada...) xde la adegan cium ciuman ini... huhuhu


black and white pics.. adalah sentiasa cantek..

merenung hari bahagian mereka..

ok.. mereka sungguh fotegenik.. xtau la how my pre wed will turn out... sbb en Hugo kata.. dier x fotogenik.. and me on the other hand, fotoGEDIK.. muhahahha..

ala video clip Kau dan AKU - Akim n mila tu pun hokey jugak kan..?

dulu sembang2 ngn ahmad fairus, my OP, kata nya, kalau nk shoot... and nk nampak the whole set of photo tu menariks.. its better that u have a story line.. so basically, i have to figure out on story.. i target nk buat before puasa.. shooot.. sempat ke, tak nih... ni to call call call the photographer.. NOW!!!

P/S : tadi sembang ngn oya.. cakap pasal nk buat pre wed kt muzium.. terus mak cik ni tanya.. skang kt muzium ada pameran apa.. aku terus cakap.. ada pameran keranda.. (betul la kan).. gelak besar ko dak oya nih..
then aku cakap la.. aaa bleh la buat theme Corpse Bride.. huhuhuh.. and that was spontaneous... oya kata.. confirm kan ada org yg buat theme tu, dulu kini dan selamanya.. huahahaha

13 comments:

Xora said...

Zaila, dulu saya ada post pasal pre wed yg zaman tentera sarjan Hasan http://diaterimanikahnya.blogspot.com/2010/03/mencari-tema-pre-wedding_26.html

tu pun hot!!

ElyaElmo said...

zaila...yg kat railway station pun menarik..
jgn buat dekat taman dah..or pegang2 belon semua tu...dah common..ramai org buatt dah...
gudlcuk k!!!semangat2!!!:D

farahfatihah said...

zaila..buat yg lain dari yg skg ni yer..oldies pun cantik!!!

hana yoriee said...

corpse bride?? walauweyh..jgn diri sendiri takut nak tgk pic tu balik sudah..ahahaha..

Xora said...

Sokong elya! jadi perintis ok?

thezaila said...

Xora --> thanks Xora.. suwitt sangat.. nnt tunjuk kt en Hugo.. dier approve ke tak.. kang dier bleh nk pose pose kang. janggal la plak..

elya --> menarik kan.. tetiba ada semangat nk buat pre wed.. hehe.. tp i sooka idea yg belom2 tu.. suwitt.. maybe kalau ada masa, nk amik gambar ala2 picnic plak... pastu shot ala2 farid kamil ngn lisa dalam lagenda budak setan.. yg masa farid ajar lisa amik gambar tu

fara fatihah --> i buat oldies kot2.. ala2 kekasih hati berat melepaskan cinta nya pergi.. muhahaha poyosss..

hana yprie --> hehe gothic you.. mmg kompem kena reject idea nih.. huuhuhu

thezaila said...

Xora --> i sooka jadi perintis ni.. tp x kretip la pk benda baru.. i guesss, i'm more to a follower when it comes to creative ideas.

PurPLe LaDy AiFA said...

hahahsah, suke lh buar corpse bride tu.. funny! i like idea pelik2 nih.. i mean idea pelik yg boley diterima rmi.. huhu.

railway station kwn2 i byk amik utk post wedd, ok gk r nk buat utk pre wedd lk.. kt airport ke best gk, lagu tema leaving on a jetplane.

xpon buat kt klang port.. ala2 titanic sket.. x pnh nmpk lg org buat... huhu

ZARA said...

aku pulak terpikir nak shoot kat rumoh ajo. nnti aku nak carik rumah besau ada dapor besau. lepas tu aku pakai suit dia pakai dress.

dia masak aku balik keje baca surat khabar..... hahahhaha...

thezaila said...

lady aifa --> hehe.. kelakar kan.. tp if i nk buat theme mcm cartoon ni.. i kena turun 15 kilo.. bagi cikeding2 sikit..

ZARA --> "dia masak aku balik keje baca surat khabar.".. Babe.. seriously, ur idea is mind blowing... dah mcm editorial shoot dah.. ala ANTM dah.. i sokong idea u...

Mawar misswateva said...

zaila, pre-wed is a must.
railway station is unique!

mahira oya said...

hehehe...lau betul la buat corpse bride..sndiri tgk pon naik takut...ekekeke..

thezaila said...

mawar --> x tau la babe.. *sigh*

oya --> hehhe.. aku la paling x takut skali.. penakut nk mam.. pastu nnt tgk diri sendiri pun fobia