Tuesday, July 13, 2010

Darah Manis... Jatuh jamban.. aduh sakit nya

Orang kata... bakal pengantin.. semua nya berdarah manis.. kalau boleh ..x bleh keluar jauh pun.. takut apa2 jadi.. masa tgh darah manis la banyak dugaan nya.. dari x selalu gaduh, bleh jadi gaduh.. ada plak.. masa jadi tunangan org la.. saham makin melonjak naik..(doesn't apply to me ye..).. yg paling best..mmg parent s bagi keluar jejauh..

dan last week telah balik ke kampung.. mungkinkah berdarah manis dan aku sangatlah careless ya amatz..telah jatuh kt bilik air rmh mak long.. utk mengelakkan aku jatuh terduduk (mmg sakit kalau jatuh terduduk.. ) aku cuba utk menampung menggunakan tanggan, tp malang sekali lengan plak tersagat kt satu benda yg rupa nya mcm para, dalam bilik air.. nasib la x sakit sangat..tapi luka nampak mcm horror hokey... buruk sudah tangan gue.. sempat ke.. tidak, utk pulih menjelang hari besar.. musti ada parut kan..oh tidak.. ada kah sebab berdarah manis (campur ngn loklak aku) atau pun, pada siang nya aku dok bergalak dalam kete..gelak2 sambil nyanyi.. tu la.. suka sangat..kan, dah duka...

siapa ada petua utk sembuh kan luka dgn cepat.. dan petua utk hilangkan parut.. sila jgn suggest guna La Mer.. mak bukan taraf akak ziana zain ye.. meh share dua sen anda..

org kata.. bila Allah bagi hujan..mungkin, Dia nk beri pelangi... tp bos panggil...bagi surat.. dapat increment.. alhamdulillah.. walaupun x banyak.. ada juga rezeki lebih.. (chop..ada kena mengena ke pepatah pada ayat pertama itew... ok ..sila abaikan)



kawan2ku, berkenaan dgn trip bersuka ria itu.. harus dipercepatkan..sebelum lesen saya utk bersuka ria di luar daerah tamat..AJK pengankutan... sudah dapat transportation kah... tp kalau x sempat pun, x pe..saya mahu kan Hen party sebagai galang ganti nya..

12 comments:

hana yoriee said...

waahh...mcm saket je tgk dr pic..huhu..takpe2..bos dah bg naik gaji kira luka tu tak sakit sgt dh kan? hehe..

aDieyZa said...

aduh, zana lak yg seram tgk luka tu..

take care dear esp bila dah dekat2 ni..

Cik Shu said...

Apa2 pun yang kita buat kene hati2. Shu sehari sebelum sanding last 2 week pun g drive ke KL sorang2 dari pelabuhan Klang. Family memang tak bagi keluar that time, tapi kita ni degil dan nak buktikan tak wujud istilah darah manis sebab shu tak suka percaya benda2 tak berasas ni. Alhamdulillah, tak de apa2 yang berlaku sepanjang pergi dan balik.

Ingat, ape2 yang kita buat kene hati. Kalau sesuatu yang berlaku itu adalah kada' dan kadar. Take care k.

mysarah said...

nasib baik kena kat tangan u! takpe2 next time take care ok =)

PurPLe LaDy AiFA said...

uochh... hati2 dear.. darah manis is kepercayaaan kita, but yg menentukan segalanya is qada' n qadar. kalo kita sentiasa yakin kita dilindung oleh-Nya, insya allah tiada apa2.=)

oh ya, nak ilangkan parut dengan cepat, jangan makan kicap langsung and letak cocoa butter from palmers. amik yg cream taw, bukan lotion sbb lotion mmg kurg berkesan sket. kalo cream, insya allah dlm 2 bulan, dh xde parutnye.. hehe

Cik Belle said...

yang, jaga diri bebaik lain kali! isk. adui..saketnya tengok luke tuh.. bio oil mampu kot hilangkan parut.. neway, tahniah dapat increment! whee~

Nora a.k.a Aira said...

ish seriau i tengok..mcm i doakan cepat sembuh k..ameen..and congrats on ur increment =)

thezaila said...

hana yorie --> nampak luka nya mcm horror.. lebam tu warna biru purple, kuning segala ada... siap bengkak.. tp x sakit.. ke.. i mmg tahan sakit...

adieza --> nampak mmg seram nih... thanks for the wishes..

cik syu --> tu la..i xmo la nk percaya perkara ni sume.. tp bila degil n jadi something.. my mom will say, 'i told u so'.. adeh .. makan dalam..

inya allah, saya akan lebih berhati2

mysarah --> haah u.. nasib kena tangan.. kalau kena muka... nanges x berlagu la jawab nya..

lady Aifa --> betul qada' dan qadar.. i think,bila org tua2 cakap toksah buat itu ini, sbb awak darah manis, and i will definitely menjawab kata.. ala.. itu semua karut.. x bleh percaya..
kemudian perkara buruk terjadi.. ia bukan sbb darah manis.. tp balasan Tuhan, sbb melawan kata org tua..

thezaila said...

lady aifa --> thanks for the scar tips..really appreciate .. =)

cik belle --> thank for the reminder cik belle.. and bio oil tu, insya allah, akan dipraktikkan..

Nora --> thanks kerna mendoakan kesejahteraan saya.. really appreciate.. terharu sungguh.. =)

ElyaElmo said...

zaila...i mcm ngeri laa klo tgk2 luke2 mcm ni...:-s
lebih berhati2 nnt tau dear....jaga diri elok2..

kay kamal said...

careful okay,,kang ade yg berdarah2 masuk emergency kang

thezaila said...

elya --> nampak je ngeri..skang dah elok dah..cuma parut jek :(

kay --> mintak jauh la benda2 mcm nih..