Monday, July 19, 2010

Bernikah di Masjid Wilayah Persekutuan

Salam bahagia.. =)
utk majlis nikah nnt,uols buat kt mana..? kt rmh or kt masjid.as for me i opt for masjid, sbb nya rumah agak sempit utk memuatkan tetamu yg dtg..

ok, kt sini nk share serba sedikit info bagi mereka ingin melansungkan. ni no tel masjid Wilayah - 03-62018791
selingan..gambar masjid wilayah yg aku cilok dari sini

uols boleh call no di atas utk mendapatkan no telephone jurunikah..terus book dgn ustaz berkenaan. antara jurunikah nya ialah ustaz hafizan. jika nk call beliau pun boleh.. ni nombor nya.. 019-2222 912

di masjid Wilayah ni,upacara akad nikah akan diadakan di dewan nikah.. pada pengantin perempuan yg uzur, tiada masalah..anda boleh turut serta... masa upacara nikah ni, pihak pengantin, dibenarkan utk membawa hantaran masing2... ada jugak masjid yg tidak benarkan, pengantin membawa hantaran segala...

jika pihak keluarga pengantin mahu adakan jamuan ringan selepas majlis akad nikah,mereka bolehlah menyewa dewan di Masjid Wilayah. Terdapat beberapa dewan yg mana kapasitinya adalah berbeza.Cth, Dewan Muslimat,boleh menampung seramai 200 tetamu pada satu2 masa..

untuk menepah dewan makan,anda bolehlah berhubung dengan Puan Zainah, di talian 03-62018767. harga sewaan bergantung pada dewan dan caj ini termasuklah kerusi meja di dewan berkenaan.

dan caterer yg menyediakan makanan,hendaklah diambil dari senarai katering yg dibenarkan oleh pihak masjid..dan,info paling penting, sebarang bentuk pelamin adalah tidak dibenarkan sama sekali baik di dewan nikah, mahupun dewan makan..

jadi pada mereka yg ingin berlansungkan nikah di masjid Wilayah,sila berbuat dalam kadar segara.


12 comments:

Nora a.k.a Aira said...

cantek gambar =) good information~ hehe sapa2 org KL boleh ni..cepat2 hehe =)

syanaim said...

::wah best nyer zaila nikah kat masjid ni..congrat dear..::

PurPLe LaDy AiFA said...

good info. mcm2 gak prosedur nak nikah ni ek? hehe

farahfatihah said...

hi dear..me pun nikah kat masjid tp bukan masjid wilayah la huhuh

thezaila said...

Nora -> sapae2 nk nikah kt sini..cepat call.. tempahan dewan utk bulan 10 dah dibuka

syanaim --> thanks :D

lady aifa --> thanks.. tu la...tp kalau nk nikah kt sini and buat minum petang..x bleh skip part sewa dewan tu

farah farihah --> i nikah kt masjid, senang...rmh kecik,kang ada yg kena akad nikah sambil berdiri kang..heheheh

Durruz said...

beshnye...dahla masjid ni cantik.

btw which part of kl ek? saje org shah alam nak sibuk2. hehhee

eila said...

hi zaila... ohhh u buat kat masjid wilayah ker.... bila date yerr?? hhehehe ada ambik dewan mkn x??

thezaila said...

durruz -- my photog kata masjid ni cantik.. terus teruja...
i kl kt pantai dalam, samam ngn yanie... =)

eila --> insya allah, kalau xde aral, buat kt sana.. haah.. amik dewan makan sana.. dewan muslimat..

Squarecut Ring said...

Zaila, leceh x nak call ust hafizan tu? *_*

ainbudakbaek said...

thanks dear...

this article really help me.

tengah survey2 harge dewan actually.

I think this one suit me

since I mmg xnak sanding pun.

:)

Maybe kat rumah ade kot pelamin utk snap picture.

so how much the hall dll hire?

ainbudakbaek said...

thanks dear...

this article really help me.

tengah survey2 harge dewan actually.

I think this one suit me

since I mmg xnak sanding pun.

:)

Maybe kat rumah ade kot pelamin utk snap picture.

so how much the hall dll hire?

aeuclyx said...

Hi, nak tumpang tanye la.. kalau buat wedding kat masjid wilayah tu kawan2 yang non-muslim boleh attend ke?