Friday, January 29, 2010

Setiap keputusan dibuat, ada sebabnya… Ini cerita hantu


Bila ada sesuat keputusan dibuat, ada la sebabnya. Dan mungkin kita x perlu tahu pun sebab musabab nya demi kebaikan kita juga…

Kerja kt TPM, parking nya jauh… Negative.. if terlambat pepagi, sila berjogging ke office.. plus Positive… bleh exercise sikit.. kira win-win situation la..

Dulu dengar cite, kt belakang my office building, sume staff dari co I bleh park kete kt situ.. dokek jo.. sekangkang kera nk menapak kt office. But the parking space tu dalam area Astro la..

But out off the sudden, we all x boleh park kt situ lantas kena park kt padang jarak padang terkukur.. serious u all, xde pokok apa pun x situ, apatah lagi pondok guard n pak guard, tp masih kena bayar rm50 per month.. *sigh*

Yg lagi best nya, car park yg kosong ke belakang office tu, x diletak pape pun. Xde kete park pun.. kenapa begitu.. walau co yg berbeza, tp big boss kita masih org yg sama kan..

Since Nadia has ti shift to TPM, one of her col, bukak cite hantu.. best la lu bro..Semalam, buka cerita, my office is haunted.. sh*t.. dah la aku ni penakut.. and derang kata, tapak office tu adalah bekas kem pelarian Vietnam.

To cut the story short.. kt belakang office tu, ada org pernah Nampak askar berkawat.. not sure whether it was a troop of army or it was only an army.. but still.. we never have Vietnamese army around this days.. scary kan.. ok, mungkin sebab mereka reserve tempat ni utk those army or souls.. kami pun, in a way, dah invade tempat mereka..

agak2 nya derang nampak army tu mcm ni x???tu sebab derang kata.. if keje malam, jgn tgk kt kawasan tu...

Yg lebih menakutkan, while Nadia was telling the story, suddenly the lights at Burger King went blink blink and dim… scaryyy to the bit.. goose bum sekejap.. as if like the souls are sending msg to us.. ‘we can hear you…”

Ngeeeee…

2 comments:

mahira oya said...

scary dowh..
even padang jarak tu kan bole park kapal terbang..
landing baik punye kt situ..

thezaila said...

mmg!! ikut logik kenapa derang x bagi mita park sana kan..sbb bukannya org asto park kt situ.. skang baru nampak logik nya..