Wednesday, September 16, 2009

Look at yourself before you call us Malingsia

Lately ni org di seberang sana sibuk2 kata kita menciplak bagai..pasal tarian panyet(entah ke apa ntah). waduh pak, kita kan serumpan, maka ngak perlu berantakkan segala sih..(ya i know my indon sentence is shitty). Siap ada 'Sweep Malaysia'. Seriously, u guys got nothing to do eh..
Ada jugak kt forun akhbar, yg mengatakan kenapa rakyat Malaysia duduk diam je apabila mereka dah buat demostrasi.. Easy, it cz we definitely have better thingssss to do..

Cakap pasal ciplak kan, I found this at ohBulan.. Good one there bro.. Ce tgk poster filem di bawah ini.. In baru poster filem ye.. x termasuk lagi yg diciplak.

Wah enak mahu ya bisa duduk dalam troli..


Wah sungguh berani menggunapakai poster
series yg fofuler.. giler lu berani beb..



Saya selalu merasakan hantu mat saleh x brapa saya takuti berbanding hantu indon.. baru sekarang saya tahu roh hantu indon n org putih, sama je lebih kurang...


"Kalau mereka bisa buat, kami juga bisa.. lihat.. mirip ngak?"

I hate this poster the most in the bunch.. BOTH pun saya x suka.


Wah, ini lagi senang, kasi photoshop, buang gambar org2 itu,
letakkan gambar mereka.. notice the same shalves and wall in both picca


sama!!


Adakah makna closer sama dengan rasa..
Atau pun Rasa diterjemahkan dalan
bahasa inggeris ialah Closer. *garu kepala*


Kajol's eyes are more fasinating compare to the other copy cat..


takut nya *menyorok*

sama juga, cuma waktu yg berbeza.


Sama, tapi x serupa

kebetulan atau peniruan. Jika kebetulan, wah, hebat kamu.. rata2 dari kamu, mempunyai pemikiran yg sama seperti org putih.. maka, tidah mustahil, ekonomi anda juga akan lebih baik dari Malingsia Malaysia.

Sekarang,
1 USD = 9,770.00 IDR source

Mungkin pada masa hadapan,
1USD = 1 IDR

4 comments:

angah-irnie said...

wow.. sungguh cynical..
i like the way u project ur thoughts
ehhe.. biar kita ajar mereka 'berfikir' sikit kn.. :D

thezaila said...

kak irnie.. derang ni mmg.. bila kita senyap.. derang lelebih plak.. mcm kaduk naik junjung..

biasa la tu, asyik nk bergaduh je cz they got nothing better to do.. n fact, maybe they really have something to do..

dYRa said...

blaja x abis
pastu xde keje nak buat

tu yang keje nye..
'carik pasal' ajer

huh~ sungguh mnyampah

thezaila said...

ye.. itu belum masuk yg mereka semua berenang kuak kupu2, kuak lentang bagai semata2 nk masuk sini.. aku seligi karang..

tu la, org tu2 kata.. kecik2 x nk mamp*s, dh besar menyusahkan org..