Wednesday, August 20, 2008

Updates

lotsa things need to tell.. very little time i have..(ye la tu.. sebenar nya malas..)Basically i just write short n brief. =)

kuih raya
This year I'll be continueing to sell kuih raya for Syawal. Yeah i know Syawal is like more than one month away. But i just prepare for samples so that my customer can taste before make any order. So anyone who wants to order or have some sample, do leave a message via phone calls, emails, or messege at the shout out box. =)
Who ever wants to be my agent, u are welcome to do so.. kiranya ada komisyen la sikit. My first agent miss syud. Anyone else, yin? ita? kan org kelantan suka berniaga. why don't u guys take the first step from here. Just my 2 cent. =) kak rah.. zmo beli utk bakal mak mentua ke?

I shall blog more on this with pics in upcoming post. =)

Permatang pauh
This morning, my mom off to Permatang Pauh.. Nope.. Bukan utk berkempen, but she is on duty. Yes my mom is a POLICE!! Mmg respect la kt mak aku ni. =) She will be at Permatang Pauh for at least 6 days.. aduss.. bosan nya. Me, vey close with my mom.. verrry close. We can talk anything under the sun. Believe me..

On the election wise, I'm 150% confident that DSAI will definitely wins the by-election at Permatang Pauh seat. Berani potong kuku la kalau dier kalah. Is not that I'm swtiching my stand, but look at how he manipulates things, plus Malayu pun mmg bodoh, mmg besar kemungkinan la. Hang pa pi la sokong usul utk bukak 10% dari kemasukkan pelajar ke UiTM dibuka kepada bukan bumiputera. Yesterday i watched news on Anwar's speech (sorry i won't address him as Datuk Seri cz he don't deserve it), in his campaign, he says something like this, "kita bukak 10% kepada bukan melayu bukan sebab kita x sayang kan melayu. Kita nk melayu pandai, bila ada persaingan mutu akan meningkat. Bla bla bla."

Are you saying that UiTM students are stupid - indirectly. UiTM folks, wake up, he is daying u guys stuppid without saying it. As far as I'm concern,sebahagian besar dari pelajar UiTM mendapat pekerjaan dan mampu berdaya saing sejajar dgn pelajar(buniputera dan bukan bumiputera) dari universiti lain. So cast your votes wisely. Jangan esok anak2 korang yang tergolong dalam 10% tu x dapat melanjutkan pelajaran disebabkan tempatnya dah diberi kepada bukan bumi.

Mimpi
Semalam mimpi gigi jatuh. bukan satu, tapi a few. Horror ok.. Siap berdarah2 bagai. Sebelum ni, byk kali gak mimpi gigi jatuh.. tp jatuh yg biasa2 je.. tetiba dengan x semena2, gigi tu luruh.. tp semalam sangat menakutkan.. jatuh sampai berdarah2 lagi.. Orang kata kalau mimpi gigi jatuh/luruh ada org terdekat nk meninggal. Ya Allah, kiranya alamat itu benar, kau ambillah nyawa meraka (atau aku) dalam keadaan tidak menyakitkan.

Korang percaya pada petanda2 mimpi, x lama lagii bleh makan nasi minyak Syud. hari tu dier mimpi kena patuk ular.. "kompang dipalu... pengantin baru.. duduk bersanding.. tersipu malu..." huhuhuhu


Shape Run
Suppose with coming sunday me and other 3 frens will be running for Shape Magazine Run. However, last week Dee Intec msn me said that she will be in Sydney. Adoi.. lepas tu Dee ArahE called, she couldn't make it for the run. Kena pergi BTN la pulak. So i guess it will be me n Syikin je la.. Tp i guess i might need to re-consider since betis ni dok sakit dari ahad sampai la.. aduh la.. tp kalau x g, rugi la goodies bag tu.. macam2 ada.. best wooo.. ke.. gagah kan jugak la g.. sbb i participate in Fun Run 5 km je.. bukan competition pun.. pelan2 jalan.. habis jugak.. seriously need to re-consider.

Aurora
She's coming soon!!!! yeeehaaaa!!!!

2 comments:

syuhada said...

weh.. aku bukan mimpi kena patuk ular la weh.. cuma ular tu kejar aku pastu dia terlanggar invisible cermin yg masa aku lari tu xde pun.. tp dia lalu terus ade.

pening? aku sah2 tak reti describe. hahahaha

thezaila said...

x kira la kena patuk ke.. or kene kejar.. janji ada ular.. ada bau2 nasi minyak la tuh.. huhuhu