Thursday, July 10, 2008

Lets detox people

Last few weeks i had a chat with dee. She once told me that she went for some check up on her health condition..bride-to-be la katakan..She told me that if ur body contain toxic( sorry for the wrong term that i used..hehehe) probably will face some difficulty to reduce weight.. No wonder..ngeee.

lepas tu last week i came a across this article on toxin thinggy and i mentioned that one of the pysical sign of toxin is dark eye circle.. double ngeee.. no wonder after practice this 8 hours of, ehem, beauty sleep i still have dark eye circle.. hampes betol.. and another thing i notice is tiredness.. gheee.. every morning when i wake up it seems that i need to drag myself to the bathroom to get ready and then, again, drag myself to work.. i thought that i'm not as fit as i used to be.. rupa2 nya si pak cik toksin yg berada dalam badan rupa nya..

semalam ajak mama g mv.. nk beli benda alah utk detox ni la kaedah nya..skali terpandang la pamplet on detox, dari juvanex.. toksin akan berada di beberapa organ badan..liver, kidney ur digestion system,lympathic system, skin/blood.. maknanya kalau toksin tu ada kt buah pinggan akan ada simptom A(contohnya), kalau tokdis tu ada kt sistem penghadaman akan ada simptom B.. and so forth.. so mama memula nk beli toxin tea tu, itu khas utk kolon.. kalau nk buang toksin kt tempat lain, amik tea lain la..

so what i did was, go through the papmlet and see the syptoms. which part of my body have this nasty toxin.. aaaa ko.. lepas go tru the pamplet.. semua organ dalam badan aku ada symptom2 nya.. make sense la kan.. sebab dah dekat 20 thn aku x makan buah.. g mana nk nyahtoksin nya..mmg end up kena amik product utk detox the whole organs n body.. giler hard core.. cadang macam nk start the program by today, tp pharmacist tu kata akan ada side effect mcm ciriti biriti..dan mcm letih2 sikit.. aa.. sudah.. mcm mana nk g keje kalau begituan.. i decided to start the program this weekend.. if i need to go to the loo evety 10 mins pun xdak hal..

aa..kalau korang nk tau korang ada toksin kt mana bahagian badan.. cuba tgk kt list bawah ni..yg aku strike strike kan tu.. makna nya aku xde siptom tu..but then i discover that i have more unstrike then stike.. gilerr la..

Pysical Signs of a Digestive System
Constipation
Bloating or flatulence
Indigestion
Bad Breath
Coated touge
Dull Skin
Tiredness

Pysical Signs of a Toxic Liver
Fatigue
Frequent Headaches
Sleeps problem
Craving for sugar
Food Sensitivities
Inability to lose weight
PMS
Excersive sweating
Dry cracked nails
Nausea and vomiting attacks

Pysical Signs of a toxic lympahtic system
Frequent colds
Weak immune system
Easy bruising
Hemorrhoids
Cellulites
Lip problem
Pale Skin
Eating Disorders
Extremely thin

Pysical Signs of in Skin or Blood
Skin problem
Poor complexion
Too hot or too cold
sweat easily (or not at all)
Dark puffy eyes

Pysical Signs of Kindnys
Difficult or frequent urination
Lower back pain
Weak joints
Weak bone or teeth
Hair loss




2 comments:

dYRa said...

kalo xtau mcm mane nak notify ape yg patut ak strike ke x gane ek?

bdw, isu toksin dlm bdan nih mmg punce utama rakyat malaysia slalu lebih tua dr umur. Try lah inner shine, its a gud kick start. But tu lah gal, xleh lari drpd buah kalo lu btol2 nak nyah kan sume toksin tuh

and...
i will post in my blog bout satu alat snaman ni..(amalan org cina, satu kaedah mnyerupai tai chi)ak dah try, and it works.. for d blood circulation esp.. pastu tido mmg nyenyak beb. huhuhu =p

thezaila said...

ooo.. sebenar nya sebanarai tu aku copy n paste je dari pamplet dier.. yg aku strike kan tu.. makna nya aku xde simptom tu..
tp ko tengok la.. giler punya banyak siptom yg aku ada..

mmg x dapat lari daribuah.. tu la kira nya kalau tuhan dah tarik nikmat..

nampak nya kena amik vitamin la..
pastu every 3 month kena detox..
huhu..
begini la nasib diriku yg malang.
oo tuhan...