Wednesday, May 28, 2008

Belanjawan


Basically since I’ve got nothing much to do this morning, (accept replying a few emails that need my attention, but it doesn’t take long) so I came out with this excel sheet with my expenses details. Previously, I just jotted down all the expenses and manually calculate them(Gila zaman kuno). Its kinda leceh especially when u try adjust here n there plu I need to calculate ‘em back.

So until dR mentioned that she has an excel sheet to calculate her expences. OMG! What a good idea and how cme I didn’t come across bout this. Damnn.. (ala sebenar nyabyk lagi function kt excel tu aku x tau.. huhu.. tu yg mcm sengal sikit) Thanks kak rah for the brilliant idea.

Starting this month, I’m gonna write down all my ex[enses in a tiny book so that I can trace every single ringgit spent. Ni dah kena giat dah ni.. bukan apa.. kekadang lepas tgk expenses aawal bulan tu, ngn balance yg tinggal, mcm bleh beli mcm2, tp sedar2 akhir bulan, kena korek saving plak.. aduiisss..


So, azam bulan ni nk strictly ikut belanjawan ni. No more shopping moping. Cukup la blan May, shopping bagai nk giler dgn conforter la, baju berlai2, suar la, hari tu selepas dipujuk oleh kak Rah, shopping beg plak.. huissshh.. cewah salah kan kak rah plak.. aku yg x kuat iman sebenarnya.. aku ni, kalau duduk serumah ngn dR ni, mau botak kepala aku…
p/s: korang xyah teruja ngn bilangan xxxxx kt ruangan expences tu. gaji aku bukan makan puluh ribu pun. saje je aku letak 'x' tu ikut suka hati aku. Lain la kalau aku ada suder daddy. Kan ita?

3 comments:

dYRa said...

again..cik zai mengulang name aku dgn perbagai gaya..
hahahaha~~ rse mcm hantu plak..menghantui idup ko dgn trilogi ak..

dYRa said...

one tip la..
dunt put it into too details.
tkut at the end..bukan botak sbb shoping sakan..tp botak sbb depress sbb jd org yg skema..
xdapek la den nak nolong nnti..

thezaila said...

huhu.. itu la aku.. mengulang nama ko dalam perlbagai gaya..

ni mmg betul2 aku buat perbelanjaan harian aku nih.
huhuhu